Založ si blog

Predsvadobné predsvadobne V.

MelissaJillPhotographyPokiaľ ste aj po veľkolepom extrema unctio vašej slobody odhodlaný čeliť prízemným vtipom od beznádejne o manželstve rozjímajúcich epikureistoch, ste pravdepodobne na správnej adrese. Pokiaľ chcete partnerke pomôcť s prípravou celého, večne vás finančne obmedzujúceho, cirkusu, tak pravdepodobnosť záveru prvej vety bola práve prekonaná. Nuž teda, keď si to tak zhrnieme. Máme vybavené miesto obradu, miesto hostiny a zoznam ľudí s im prislúchajúcimi potravinovými potrebami. Aj keď je pravdou, že na svadbu sa chodia ľudia predovšetkým dobre najesť a ešte lepšie napiť, netreba zabúdať, že niektorí sú tam aj kvôli vám. A vašej, už čoskoro pani žene. Typicky konzervatívný módny trend, ktorý tak vzácne zbližuje plejádu neviest po celom svete, zaručí vašej partnerke stredobod pozornosti minimálne do polnoci. Stredobod pozornosti samotný, jej zas zaručí neustálu potrebu rozdávať úsmev na všetky svetové strany a plne si pritom uvedomovať množstvo fascinujúceho utrpenia, ktoré je žena ochotná pre krásu a obdiv svojich milovaných podstúpiť. Neopovážte sa preto čo len na sekundu zapolemizovať nad cenou, ktorú za deň požičaných šiat zaplatíte a nad veľmi rýchlo zobutými topánkami (v ktorých isto predtým vyklopkávala po byte celé mesiace) obracajte očami zaručene niekde osamote. Zbytočne to netreba riešiť. Ste muž a nikdy k vám neprehováral Boh a neriekol „a budeš závislá na topánkach. Gotta catch them all!“. V tejto súvislosti sa od vás ani neočakáva aktívna spolupráca na šialených nájazdoch na nákupné centrá, či svadobné salóny. Buďte pokojný.

Určite však čas využite plodne k tomu, aby ste svojej polovičke minimálne z polovice sekundovali. Rýchlo zabudnite na univerzálny maturitný oblek po dedovi. Pokiaľ ste sa profesne neocitli vo finančnej brandži, kde je neustálemu refinancovaniu svojho imidžu venovaný samostatný marketing vzbudzovania pocitu menejcennosti, vrcholiaci v potrebe predaja nekresťanského množstva životných poistiek, aby ste mali ponožky z krokodílejšieho krokodíla ako váš kolega, čaká vás kúpa svojho vlastného univerzálneho obleku. Obleku, nad ktorého cenou sa však doma polemizovať bude. Kupujte preto taký, s ktorým budete stotožnený aj v čase vlastného pohrebu. Kravatu, košeľu, vreckovku a vlastne čokoľvek pred pyšným opustením predajne určite prediskutujte s ladením nevesty. Inak vás pyšnosť rýchlo prejde a s ovisnutým pyskom budete siahať po peňaženke znovu. Určite nezabudnite na dostatočne dlhé ponožky. Bez debaty. Som síce občas považovaný za puntičkárskeho freaka, ale záhada zladených hierarchických vzťahov vrámci podobných príležitostí mi stále uniká a verím tomu, že aj keby mi nie, tak až na pár výnimiek, by pointa, z hoc aj detailne vypracovanej diplomovky na tému „čo a ako…a prečo“, väčšine čitateľov vypršala z hlavy skôr ako by stihli povedať: „čože?!?“. Ponaučenie z bájky o slonovi v porcelánovej móde je preto prosté. Nespoliehajte sa na svoju neprirodzenú intiúciu. A byť vami, zahasím tú cigaretu a začnem sporiť, kým je čas.

Predsvadobné predsvadobne IV.

10.03.2010

Nakoľko priemerného čitateľa nezaujme nič viac, než hoc i minimálny náznak čohosi pikantného, neostanem dnes večer pozadu ani ja. K predsvadobným prípravám bezpodmienečne patrí aj bohapustá, alkoholom odviazaná noc, venovaná demonštrácií najrozmanitejších možností, ktorým by ste sa nebyť finančných, časových a ostatných nebohémskych záľub, celkom určite aj tak [...]

Predsvadobné predsvadobne III.

07.03.2010

Po úspešnom zvládnutí prezenčnej listiny a následnej distribúcií svadobčanov k miestam pri stoloch, prichádza na rad jeden z hlavných dôvodov samotného aktu sobotňajšej socializácie. Svadobnej hostine preto prikladáme patričnú dôležitosť a jej zodpovedajúcu SWOT analýzu. Samotný fakt, že človeku umožníte napráskať sa von z opasku je samo o sebe takou silnou [...]

Predsvadobné predsvadobne II.

06.03.2010

V krátkom časovom slede pokračujeme v predsvadobnom bedekri pre mužov. Ako hlavný predstavitelia filmu, ktorý po úspešnej derniére zapadne na poličke prachom hneď vedľa kedysi taktiež ambiciózneho trháku zo stužkovej, budete čeliť možnosti podieľať sa na castingu vedľajších rolí. Nakoľko vzdelaní, inteligentní a navyše sobášachtiví mladí ľudia však stoja [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

emsvet

em svet

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 8063x
Priemerná čítanosť článkov: 1613x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy